Osastoilla ja ohjelmapisteillä tapahtuu

Lavaohjelman ja näyttelyiden lisäksi löydät Kuva&Kamera-messujen osastoilta kiinnostavia työpajoja, tietoiskuja ja muuta ohjelmaa.

Erikoisohjelmapisteet

Mediastadi

Mediastadi esittelee Stadin ammatti- ja aikuisopiston media-alan opiskelijoiden osaamista – valokuvausta, videoita, visuaalisia efektejä ja tapahtumatekniikkaa. Opiskelijat myös livestreamaavat messujen tapahtumia läpi viikonlopun. Osallistu keskusteluun #kuvamessut ja seuraa livestreamia täällä >>

Opiskelijat ottavat muotokuvia messuvieraista ja omista malleista Mediastadin valokuvauspisteellä.
Pisteellä myös Sonyn muotokuvaustyöpaja: pe klo 14 & 16, la klo 12 & 14, su klo 12 & 14.

Kameraklinikka

Kameraseuran osaston yhteydessä on kameraklinikka, josta saat neuvoja kameran käyttöön ja valokuvaamiseen. Voit ottaa oman kamerasi mukaan!
Yksi monista Kameraseuran kerhoista on Lauantaikamerat. Kerho tutkii Helsinkiä, käy tapahtumissa, tutustuu näyttelyihin ja viettää aikaa yhdessä, mukavassa ja rennossa porukassa valokuvauksen parissa. Osallistu kerhon tapaamiseen messulauantaina!
Osastolla voit myös kuvata itsesi Kamera-lehden kanteen!

Osastoilla tapahtuu

Konsta Punkka Nokia Mobilen osastolla

Konsta Punkka aloitti uransa 17-vuotiaan, jolloin harrastuspohjalta aloitetusta valokuvauksesta kasvoi hänelle täysipäivänen ammatti. Konsta inspiroitu pohjoisenluonnon kuvaamisesta ja hän saavutti tunnettavuutta upeilla villieläinlähikuvilla, kohteinaan oravat, ketut, linnut ja karhut.

Tule tutustumaan Konsta Punkan johdolla mobiilikuvaukseen uusimpaan teknologiaan Nokia Mobilen osastolla 5d30. Messujen aikana maailmanlaajuisesti tunnettu luonto-, seikkailu- ja maisema-valokuvaaja kertoo kokemuksiaan Nokia 9 PureView -älypuhelimen käytöstä luonto- ja maisemakuvauksessa.

Ajat:
Pe 14.30–14.55 ja 15.30–16.00
la 13.00–13.25 ja 14.30–14.55
su 13.30–13.55 ja 14.30–14.55

Katso Konstan nettisivut
Konsta Instagramissa

 

Tätä on Nokia 9 PureView

Yksi puhelin – ja viisi kameraa ottamassa kutakin kuvaa samanaikaisesti.  Yhtäaikaisesti työskentelevät viisi 12 megapikselin kameraa ZEISS-optiikalla tuottavat valokuvia, joiden laaja dynaaminen alue näyttää niin vaaleiden kuin tummienkin kohtien yksityiskohdat ja tekstuurin sekä tuottaa uskomattoman syväterävyyden ja todellisuutta vastaavat värit. Tutustu tarkemmin Nokia Mobilen osastolla 5d30!

Kameratorin ostopiste

Kameratori tuo jo melkein legendaarisen statuksen saaneen Outlet-osastonsa messuille suurempana kuin koskaan aikaisemmin! Camera Rescuen pisteellä toimii Kameratorin ostopiste, jonne voit tuoda arvioitavaksi vanhat valokuvauslaitteesi olivatpa ne digi- tai filmikameroita. Kameratori tuo messuille myös kameroiden huoltopisteen, jossa voit puhdistuttaa kennosi odottaessa (20 €/kenno). Myös Kameratorin filminkehitys- ja skannauspalvelut ovat edustettuina omalla osastolla ja ohjelmallaan.

 

Valokuvaajan kaatopaikka

Valokuvaajan Kaatopaikka, on kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoin, matalan kynnyksen Facebook-ryhmä joka myös järjestää puolisäännöllisesti kokoontumisia eli ns. miittejä. Miittien tarkoitus on tuoda valokuvaajia yhteen, verkostoitua ja vaihtaa kuulumisia. Mukaan pyydetään aina myös harrastemalleja ja halukkaat voivat kuvata mallien kanssa vaihtelevassa miljöössä.

Kymmenes miitti, vol X, järjestetään tänä vuonna Kuva&Kamera-messujen yhteydessä, tervetuloa!

 

Apple QuickTake 150 -kamera

Apple-käyttäjät ry. esittelee messuosastollaan Apple QuickTake 150 -kameraa ja sen kuvanlaatua. Laite on kytkettynä saman aikakauden Apple Macintosh -tietokoneeseen, jossa kuvia voi tarkastella saman aikakauden PhotoShop-kuvankäsittelyohjelmalla. Esillä on myös tulostettuja kuvia ja vertailuna kuva samasta kohteesta otettuna nykyaikaisella Apple iPhone -kamerapuhelimella.  Esittelyssä on myös kuvankäsittely Macin Kuvat-ohjelmalla.

 

Dörr led -kuvausalue

Fotoman esittelee led-valoilla kuvausta. Dörr led -kuvausalueella voit itse testata led-kuvausta ja led-valoja asiantuntijoiden opastamana.

 

Fuji Finlandin osasto

Fujifilm Instax -osastolla tutustutaan pikakameroihin ja kuvaamiseen. Tänä päivänä ihmiset arvostavat konkreettisia asioita ja käteen saatu valokuva on juuri sitä. Osastolla voit ottaa ikimuistoisen retrohenkisen valokuvan kaveristasi tai kuvauttaa teidät yhdessä. Tervetuloa!

 

Tuo kamerasi arvioitavaksi

Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen osaston asiantuntijoille voi tuoda vanhoja kameroita arvioitavaksi. Osastolla kuulet yhdistyksen toiminnasta ja mm. ensi kesän Killinkosken valokuvanäyttelyistä.

 

Kameraseura ry

Kameraseuralaiset esittäytyvät vapaa-aiheisin valokuvin.

 

Kuvauskopterin lennätys

Tule ja testaa DJI kuvauskopterin lennätystä Future Retailin osastolla.

 

Q&A-paneeleja Nuoret valokuvaajat -osastolla

Perjantaina
14.00 Valokuvaajan ammatti, hinnoittelu ja verkostot -ammattilaispaneeli – Suvi Mikkanen, Tiina Haring, Henna Koponen
16.00 Otto Turunen Beauty/Fashion kuvaaja

Lauantaina
Klo 11.00 Lotta Sulin – Valokuvaaja Lottabylotta Muotikuvaaja
Klo 12.00 Jetro Stavén Hääkuvaaja
Klo 14.00 Obelixy Katukuvaaja
Klo 15.30 Iiro Rautiainen Henkilökuvaaja
Klo 17.00 Ömer Acar Maisemakuvaaja

Sunnuntai
klo 12.00 Arno Hämäläinen Urheilukuvaaja
Klo 13.30 Atte Tanner Editorial/commercial kuvaaja
Klo 15.00 Julia Kivelä Maisema/lifestyle kuvaaja

 

Top Shotin osastolla Polaroid-instantkuvausta

Tule ja ota itsestäsi kuva mukaan! Osasto 5a21.

 

Tilanne 7.2.2019. Muutokset mahdollisia.