Skip to content

Osastoilla tapahtuu

Lavaohjelman ja näyttelyiden lisäksi löydät Kuva & Ääni -messujen osastoilta kiinnostavia työpajoja, tietoiskuja ja muuta ohjelmaa. Tutustu osasto-ohjelmaan alla ja katso lisää täältä >>

Valokuvaus ja kuvankäsittely

Meeri Koutaniemi Olympuksen osastolla 5b19

Meeri Koutaniemi tulee kertomaan Kuva & Kamera -lavalle lauantaina klo 14 kolmesta erilaisesta kuvaustoimeksiannosta: Unohdetut Suomalaiset, Hiljaiset Korallit ja Zimbabwen Hyeenakoirista ja Zimbabwen maaseudulta. Meeri on tavattavissa esityksen jälkeen Olympuksen osastolla puolen tunnin ajan.

Ammattivalokuvaaja Veera Korhonen on Olympus-osastolla koko viikonlopun ajan. Voit kysyä neuvoja PEN- tai OM-D-kamerastasi, saada kalustosuosituksia tai vastauksia muihin sinua askarruttaviin kysymyksiin valokuvauksesta.

Apple-käyttäjät ry  5b38

Apple-käyttäjät ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kuva&Ääni messuilla esittelemme nykyisen toimintamme lisäksi digitaalisen median historiaa teemalla ”Hypercardista HTML5.een”. Esittelemme tekstin, kuvan ja äänen digitaalista jakelua eri vuosikymmenillä käytetyillä laitteilla ja ohjelmilla.

Esitykset osastolla:

*Erilaiset paino- ja tulostustekniikat, Ville Laasonen / Apple-käyttäjät ry
*Kuvankäsittely Apple:n Kuvat-ohjelmalla, Ville Laasonen / Apple-käyttäjät ry

 

Kamera-lehti 5b31

Valokuvataiteilija Taneli Eskola esittelee uutta valokuvakirjaansa Blue Monograph joka päivä klo 12. Mahdollisuus ostaa kirja signeerauksella.

 

Valokuvaajan Kaatopaikka (5a46) – Matalan kynnyksen, helposti lähestyttävä valokuvaajayhteisö

Esitykset/workshopit osastolla:

*Markku Pääsky – Valokuvien yhdistäminen panoraamaksi
*Kari Vahtolammi – Makrokuvaus
*Kari Vahtolammi – Katukuvaus
*Petri Mast – Studiopotrettikuvaus
*Antti Kneckt – Audio

Näyttely:
Mikko Ojaniemi – Resoluutiot ja tulosteet

 

Stadin ammatti -ja aikuisopisto 5g11

Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat kuvaavat ja opastavat kävijöitä kuvaamisessa. Kuvauksessa malleina toimivat Sons of Abraham moottoripyöräkerhon raavaat jäsenet ja näiden pyörät. Voit myös kuvata pyöriä ilman mallia. Kuvauspaikalla käytetään JAS Kamerakaupan Jinbei-salamoita ja käsitelty kuva lähetetään sinulle sähköpostiisi.

Sons of Abraham MCC on Biker Union Finlandin vuonna 2010 hyväksymä, monenlaista hyväntekeväisyystyötä tekevä kristillinen moottoripyöräkerho Tampereelta joka järjestää myös erilaisia yleisötapahtumia aina Biker’s Churcheista rock-konsertteihin.

 

LED-kuvausalue 5a40

TULE KOKEILEMAAN LED-valoilla kuvausta, yksin tai ammattilaisten avulla. Katso miten värilämpötila vaikuttaa kohteessa ja muuttaa taustaa. Testaa uusimpia Led-valoja, Rengasvaloa, värilämpötilan, RGB -värien säätöä sekä RGB LED-valojen erikoistehosteita: Strobe, Puls, Scene, Fade.

Led-valo auttaa suunnattomasti myös kännykkä- ja videokuvauksessa. Uudet pienet led-valot ovat monipuolisia ja mahtuvat taskuun!

LED-KUVAUSALUEEN MESSUTARJOUKSET: henkilökuvauksiin, videokuvauksiin, tuotekuvauksiin, valomaalaukseen, kännykkäkuvaukseen, bloggaajille.

Kameraklinikka Kameraseuran osastolla 5b39

Kameraklinikka: Kameraseuran osaston yhteydessä on Kameraklinikka, josta saat neuvoja kameran käyttöön ja kuvaamiseen. Voit ottaa oman kamerasi mukaan!

 

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry 5c39

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys (svhy.org) on valtakunnallinen yhdistys kaikille, jotka ovat kiinnostuneita valokuvauksen ja kameratekniikan perinteiden tallentamisesta ja säilyttämisestä. Tänä vuonna yhdistys esittelee messuosastollaan Nikon-kameran historiaa. Osaston asiantuntijoille voi tuoda myös muita vanhoja kameroita arvioitavaksi. Tervetuloa tutustumaan yhdistyksen toimintaan ja kuulemaan mm. tulevan kesän valokuvanäyttelyista Killinkoskella.

 

Top Shotin osastolla 5a19 tapahtuu

Lauantaina 29.2.2020 LED-valaisu workshop

-NiSi suodin-esittely ja workshop

-DJI Robomaster esittely

Ossi Oikarisen kiihdytysauto. Vierailijat pääsevät istumaan ja mahdollisuus kuvauttaa itsensä autossa. Ossi on myös osastolla kertomassa autosta ja esittelemässä joitain tuotteita.

Euro NASCAR kilpa-auto, vierailijat pääsevät istumaan ja mahdollisuus kuvauttaa itsensä autossa. Molemmissa autoissa kuvatut saavat kuvan printtinä mukaan.

Autot ovat harvoin esillä ja näin helposti nähtävissä Suomessa.

 

NVK – Nuoret Valokuvaajat 5e40

Perjantai 28.2.2020

13.00 Mitä ottaa huomioon ennen ensimmäistä valokuvauskeikkaa? |Kenny Ronkainen

13.45 Nuoret valokuvausyrittäjät | Ira Aaltonen, Petteri Hentilä ja Sander Vill

14.30 Mestaruuskisojen huumaa | Arno Hämäläinen

 

Lauantai 29.2.2020

12.00 Valokuvauspodcast – livelähetys messuilta! | Esa Rosqvist ja Kimmo Niemelä

13.00 Miten Instagramia käytetään työkaluna edistämään omaa uraa? | Arno Hämäläinen ja  Topi Leikas

14.00 Kannattaako valokuvausyrittäjyys Suomessa? | Nani Annette

15.00 Kysymyksiä ja vastauksia luovuudesta | Suvi Sievilä

16.00 Tunnelmallisen muotokuvan värinhallinta | Iiro Rautiainen

Äänitys ja äänenkäsittely

Feat.fi 5e41

Feat.fi on urbaani media, joka käsittelee kaikkea siihen liittyviä ilmiöitä ja asioita. Osastolla esitellään freestyleä, sekä kerrotaan urbaanista mediasta. Tapaat osastolla vaikuttajia kertomassa musiikista ja kaikesta joka liittyy urbaaniin katukuvaan.

Launchpad Experience 5e39

Tule osastolle 5e39 Launchpad Experienceen kokeilemaan, millaiset biitit saat tehtyä hetkessä. Jokaisena messupäivän arvomme myös Launchpad Minin osastolla vierailleiden kesken.

Tuleeko sinusta seuraava biittiguru tai tuotatko omat musiikkisi hetkessä skeittivideoosi?

Filmi ja vintage

Jas Vintagekauppa 5e11

Mukana Kuva & Ääni messuilla myös JAS:in Vintage-kauppa laajalla valikoimalla kuntotarkistettuja filmikameroita, objektiiveja ja tarvikkeita, sekä kirjoja messuhinnoin. Tule tekemään löytöjä osastollemme. Hinnat alkaen 1,-
Vintage-kauppamme myös ostaa filmikameroita, objektiiveja, yms. vintagekalustoa. Jos haluat vanhoista filmikameroistasi tarjouksen, tai sinulla on muita vintage-aiheisia kysymyksiä, ota yhteyttä osoitteeseen myynti@jastekniikka.fi tai tule käymään osastollamme.

Fototapio 5g11

Filmi & Vintage aluelta löydät tänäkin vuonna Satoja ja tuhansia filmikameroita, objektiiveja, laukkuja, jalustoja ym tarvikkeita. Myös pikkurahan penkolaatikoita. Varaa käteistä mukaan.

 

Ateljee Marko Rantanen 5g10

Mukana on myös Wet Plate -työpaja. Ateljee Marko Rantanen esittelee vuonna 1851 keksittyä wet plate collodion / märkälevy kollodion tekniikkaa ja halukkaat voivat kuvauttaa itsestään potretin maksua vastaan.

Tilanne 20.2.2020. Muutokset mahdollisia.