Skip to content

Näyttelyt Kuva & Ääni -messuilla 2020

Osta liput

 

 

 

Valokuvanäyttelyt ovat olennainen osa Kuva & Ääni -messuja. Koe luontoon tai arpien taa kätketty voima valokuvien välittämänä.

Luonnon Voima

Suomen Luonnon ja Kuva & Ääni -messujen kuvakilpailussa jylläävät luonnonvoimat. Luonnonvoimat kasvattavat juuret kallion läpi ja kaivertavat joelle uuden uoman. Ne silottavat rosoisen reunan ja lohkaisevat uuden esiin. Luonto voimaannuttaa ja tarjoaa luokseen saapuvalle voimakkaita elämyksiä. Mitä luonnon voima sinulle tarkoittaa?

Kuvakilpailun kuvista valitaan 12 parasta tulostettavaksi messuilla pidettävään näyttelyyn, jonka valmistavat Epson ja Interfoto.

Shining Strength – Kauneus kuuluu kaikille

Shining Strength on kuvasarja, jonka pääosassa ovat syöpään sairastuneet naiset ja heidän arpensa.

Me näemme itsemme usein eri tavalla kuin muut ihmiset ympärillämme. Kun itse näkee vain arvet ihossa, muut näkevät voimakkaan taistelijan. Arvet ovat merkkejä voimasta ja käydystä kamppailusta syöpätauteja vastaan. Jokainen nainen haluaa näyttää hyvältä ja on tärkeää, että jokainen voi tuntea itsensä kauniiksi sairaudesta huolimatta. Projektin tarkoituksena onkin auttaa naisia näkemään itsensä uusin silmin sekä lisätä tietoutta erilaisista syöpäsairauksista.

Meikki, hiukset ja vartalokorut: Meikkitaiteilija ElinaK/ Meikkistudio ElinaK
Kuvat: Mitja Kortepuro/ Studio Mitja Kortepuro

#annavoimasiloistaa

Krister Löfrothin näyttely: Kun hymy ei riitä

Kauneus piilee voimassa ja vallassa valita.
Kauneus löytyy vimmasta ja tunteen palosta.
Kauneus asuu kaarissa ja painovoiman kaadossa.

Tervetuloa maailmaan asiakaspaveluhymyn taakse!

Finnfoto Galleria

Tänä vuonna esillä ovat Vuoden luontokuvat, Vuoden muotokuvat ja Vuosikymmenten kuvatimantit – eminenssikuvaajien juhlanäyttely.

Näkymiä mielen maisemista

Suvi Sievilä näyttelyn inspiraationa toimivat mielensisäiset maisemat – tunteet ja ajatukset, jotka eivät näy ulospäin. Erilaiset tunnetilat ovat olleet vahva inspiraation lähde Suvin kuviin. Tunteet piirtyvät kuviin usein erilaisten kuvitteellisten hahmojen ja tarinoiden kautta. Ihmisen sisäinen maailma, käyttäytyminen, tulkintojen moninaisuus ja symboliikka ovat kiehtoneet Suvia, joka on aina tahtonut ymmärtää ihmismieltä.

”Rakensin jokaiseen tarinaan lavastuksen itse ja käytin puvustukseen kirpputoreilta löytämiäni vaatteita. Se on tapani luoda, koota palasista ja jopa roskasta uusia luovia kokonaisuuksia. Jokaisen kuvan syntyminen vaati usean päivän työn.”

Suvi Sievilä on Helsingissä toimiva mainosvalokuvaaja ja visuaalinen suunnittelija. Näyttely on Color-Kolmio – Chromaluxe – Epson yhteistyötä.

Tamminiemestä Mäntyniemeen | Jussi Aallon presidenttikuvat

Jussi Aalto on kuvannut 4 presidenttiä varsin yksikertaisella, mutta paljastavalla tavalla. Kekkosen Tamminiemessä, Koiviston Presidentinlinnassa sekä Ahtisaaren ja Halosen Mäntyniemessä. Nyt presidentit esittäytyvät katsojalle luonnollisen kokoisia vedoksina.

Plastic Waters

Meriin päätyy vuosittain 6,4–8 miljoonaa tonnia jätettä, josta suurin osa on muovia. Arviolta muovin määrä on 80% kaikista vesistöihin päätyneistä roskista. Esimerkiksi Tyynenmeren keskelle kulkeutunut valtava muoviroskapyörre kattaa jo kolmen Ranskan laajuisen alueen. Roskaantuminen aiheuttaa haitallisiamuutoksia vesistöjen ekosysteemeihin. Samoihin vesiin joista kalastamme ruokamme ja saamme juomavetemme päätyy suuria määriä roskia ja teollisuuden jätteitä.

Plastic Waters kuvien hahmot ovat kuvitteellisia vesistöjen kansalaisia. Kuvat kertovat heidän tarinaansa.  Sarja on ajankuva luonnosta ja ihmisistä. Sen tarkoituksena on herättää tunteita katsojassaan ja herätellä ihmisiä tekemään parempia valintoja toimissaan.

Tätä kuvasarjaa on inspiroinut myös H.P. Lovecraftin kauhutarinat. Varsinkin The Shadow over the Innsmouth (1931), jossa Innsmouthin kylää vaanii merestä nouseva uhka.

Valokuvaaja Markus Aspegren, Alias Studiot Oy. Näyttely on Color-Kolmio – Chromaluxe – Epson yhteistyötä.

From Deep Waters

From Deep Waters -on palkitun valokuvaajan Onni Wiljami Kinnusen (Onni Wiljami Photography) ensimmäinen kiertävä näyttelykokonaisuus. Näyttelyn teema – syvistä vesistä – ilmentyy kuviksi sekä suoraan, että metaforisesti; teosten kautta sukelletaan surrealistisista vedenalaiskuvista mentaaliselle tasolle elämän ristiaallokoihin sekä dystooppisista ympäristökatastrofeista musiikilliseen narratiiviin. Dramaattisissa aihepiireissä ja kuvissa siintää silti aina toivo tai pieni häivähdys huumoria.

Teokset on toteutettu palapelimaisesti yhdistämällä taivaat ja maat sekä kaikkea siltä väliltä, huolellisesti vaalien teknistä tarkkuutta ja haluttua vaikutelmaa. Osat teoksiin voivat olla peräisin reissuilta maailmalta tai kotipihasta. Näyttelyssä esillä olevat teokset on kuvattu vuosina 2014-2019, mukana mm. Fotofinlandia -kilpailussa, World Photographic Cupissa ja European Professional Photographer Of The Year -tittelillä palkittuja teoksia.

Onni Wiljami Kinnunen on yksi Suomen kansainvälisesti palkituimmista valokuvaajista. Muutamina tunnustuksina mainittakoon vuonna 2015 ensimmäisenä suomalaisena myönnetty Master Qualified European Photographer -arvonimi ja vuoden 2018 European Professional Photographer Of The Year -titteli. Hänet on kesällä 2019 valittu mainosvalokuvamaailmassa arvostettuun Lürzers Archive -200 best Ad Photographers Worldwide -julkaisuun.

Urbaaneja sporttikuvia GoExpossa

GoExpon Skeittialueelle vauhdin tunnelmaa tuo Keke Leppälän näyttely Urban Meltdown. Näyttely koostuu rullalautailukuvista, joissa skedefiilis yhdistyy urbaaniin tunnelmaan. Näyttelyyn sisältyy kuvia purku-uhan alle joutuneesta Suvilahden skedeparkista. Tarkkaavainen katsoja huomaa kuvissa myös viittauksia ilmastonmuutokseen ja ympäristökysymyksiin.

Näyttelyn pääosio sijaitsee GoExpon HELride-streetin vieressä ja lisäosio Kuva & Ääni -messujen Dialab-osastolla. Taulut ovat myytävänä.

Muutokset tai lisäykset ohjelmaan ovat mahdollisia.