Skip to content

Kuva & Ääni
28.2.-1.3.2020

Löydä tarpeisiisi sopiva kamera messuilta!

Kuinka valita omiin tarpeisiin sopiva kamera?

Kamera tallettaa tilanteen ja pysäyttää hetken. Puhutaankin still-kameroista verrattuna videokameroihin, jotka tallettavat myös liikkeen. Kameraa valitessa vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan ja tärkeää onkin miettiä, mitä ominaisuuksia kameralta ensisijaisesti tarvitsee. Missä kameraa käytetään: kulkeeko kamera mukana arjessa vai napataanko kamera matkaan lähinnä juhliin tai muihin erityisiin ikuistettaviin hetkiin?

Parhaat kännykkäkamerat tarjoavat nykyisin varteenotettavan vaihtoehdon digikameroille ja kalliimman hintaluokan kännyköissä on jo lähes ammattilaistasoinen kamera optisine zoomeineen ja kuvanvakaimineen. Järjestelmäkamera puolestaan tarjoaa huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin useimmat kompaktikamerat etenkin, jos haluaa kuvata hämärässä. Pikselimäärää merkittävämpää on valovoima eli kameran aukon koko. Valovoimaisella kameralla saa tarkkoja kuvia liikkuvista kohteista myös hämärässä.

Kuva & Ääni -messut on loistava paikka vertailla eri kameramerkkejä ja kameroiden ominaisuuksia. Ohjelma tarjoilee mm. ammattilaisten vinkkejä kameran hankintaan ja parempien kuvien ottamiseen.

 

Liity klubiin ja kuulet parhaat vinkit ensimmäisenä!

Liity klubiin